2010. szeptember 2., csütörtök

Türkiz medálEzt a medált saját ötletem alapján készítettem, nem volt mintám csak egy 12-es rivolit akartam befoglalni. Ez lett belőle. Leírom a mintáját ha valakinek kellene vagy meg szeretné fűzni. Nem nehéz megcsinálni. Használhatunk csiszolt gyöngyöt vagy bicon kristályt is.
Gyöngyök: 11/0 delica
11/0 kása
15/0 kása
12-es rivoli
3mm-es csiszolt gyöngy
Bármekkora rivolit be lehet foglalni én ezt 12-esre csináltam meg. A minta rajzát egy tervezővel csináltam, de az csak a felépítése miatt kell.
Először is egy egyszerű befoglalást csinálunk amihez itt egy link, ezért nem is írnám le hogyan kell mert ez szépen mutatja:http://www.fusionbeads.com/beadingfaq/techniques.php?bfid=87
Aztán a középső sor delicából indulunk el kifelé. Egy delicából kijövünk a damillal és felveszünk 1 szem delicát majd bele öltük a szemben levő delicába és így körbe haladuk teljesen. A következő sorban minden delica közé 2 szem 15/0-ás gyöngyöt fűzünk fel. Következő sorban minden két 15/0-ás gyöngy közé 1 szem 15/0-ásat fűzünk. Ezek közé a kis csúcsok közé fűzzük majd a csiszolt gyöngyöket vagy a bicon kristályokat. A következő sorban kijövünk a biconból és egy szem 11/0-ás kását felveszünk és beleöltünk a másik mellette lévő biconba így körbe haladunk ismét. Ezután a 11/0-ás gyöngyből jövünk ki a damillal és felveszünk 2 szem 11/0-ás gyöngyöt majd a bicon másik oldalán lévő 11/0-ás kásába öltünk bele. Következő sorban a két 11/0-ás gyöngy közé 1 szem 11/0ás gyöngyöt fűzünk és végig haladunk a körön. Azután az utolsó 11/0-ás gyöngyből jövünk ki és peyote technikával haladunk tovább a soron körbe és a többi soron is. Innen már csak 11/0-ás gyöngyel dolgozunk és minden szem közé egy másikat fűzünk be. A színekkel variálhatunk. Remélem érthető valamennyire a leírás. Mivel még sosem írtam le hogyan kell fűzni bármit is nézzétek el nekem ha nem túl jól sikerült.

2 megjegyzés: